Azja od zawsze zachwyca nas egzotyką i pięknem. Intensywne i zjawiskowe smaki, zapachy, widoki.Tajlandia, Chiny, Laos, Wietnam, Korea i oczywiście Japonia. To różne, a jednak czerpiące z siebie wzajemnie kultury i kuchnie. Od dawna kuszą nas swoim pięknem i zjawiskowością. Tajska przyjemność i harmonia, japoński perfekcjonizm, chińska różnorodność. Azja nas pasjonuje. Azja jest tym, co chcemy przybliżyć poznaniakom.

Zwykle kursy sushi trwają jeden wieczór, podczas którego miło spędzisz czas w gronie ciekawych ludzi, nauczysz się robić sam wspaniałe sushi i przy okazji poznasz inne sekrety japońskiej kuchni. Doświadczeni Sushi Masterzy przekażą całą swoją wiedzę, a kontakt z sushi-masterem może się okazać naprawdę niezapomnianym przeżyciem…

Wśród innych kuchni wschodniej Azji kuchnię tajską należy ocenić jako jedną z bardziej pikantnych i aromatycznych. Podczas naszej tajlandzkiej podróży poznacie takie składniki, jak liść kaffiru, trawa cytrynowa, korzeń galangalu. Przyrządzicie aromatyczne pad thai i ryżowy deser. Warsztaty zakończy wspólna kolacja w naszej jadalni.

Podczas warsztatów poczujecie atmosferę Sajgonu, poznacie niewiarygodny smak pulpecików zanurzonych w zielonej zupie. Przygotujecie iście królewską kaczkę pomarańczowo – imbirową. Kolację zwieńczy deser z chrupiących i gorących bananów.